Zaharova o novim američkim sankcijama: Ne mešamo se u unutrašnju politiku SAD

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva se nije mešala u američke unutrašnje političke procese i neće to činiti, navodi se u komentaru portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove u vezi sa jopš jednim proširenjem sankcionog spiska američkog Ministarstva finansija.

„Više puta smo izjavljivali da se nismo mešali u američke unutrašnje političke procese i da ne nameravamo to da radimo. Predlagali smo da o svim postojećim problemima razgovaramo za pregovaračkim stolom na profesionalan i nepolitizovan način. Ali, nažalost, do sada nismo videli zainteresovanost Vašingtona. Umesto normalnog dijaloga, oni i dalje više vole da održavaju ‘na površini’ temu ruske pretnje, spekulišući njome u okviru predizborne unutrašnje političke borbe i nastojeći da konsoliduju saveznike SAD na antiruskoj osnovi“, ističe Zaharova.

Portparolka je ukazala na činjenicu da Vašington nastavlja da troši kolosalne napore na progon ruskih organizacija i građana koji su, prema njegovom mišljenju, umešani u izborne procese u Sjedinjenim Američim Državama. „Kao i uvek, ne iznose se apsolutno nikakvi dokazi“, dodala je ona.

„U poređenju sa prethodnim sličnim talasima sankcija, sadašnji razlikuje samo u jednom. Kako se navodi u saopštenju za medije američkog Ministarstva finansija, sada se američke sankcije, između ostalog, uvode zbog komunikacije sa ruskim saveznim izvršnim organima, uključujući i rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Dalji komentari su suvišni“, zaključila je Zaharova.

Sjedinjene Američke Države su u sredu na spisak sankcija dodali osam državljana Rusije i imigranata iz Rusije, kao i sedam organizacija u Rusiji i Finskoj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala