Sobjanjin: Epidemiološka situacija u gradu postaje složenija

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaGradonačelnik Moskve o borbi protiv virusa korona: Najteže je bilo u maju
Gradonačelnik Moskve o borbi protiv virusa korona: Najteže je bilo u maju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin rekao je da se u glavnom gradu Rusije beleži značajan rast hospitalizovanih lica obolelih od virusa korona, što pokazuje da se situacija komplikuje.
„Vidimo značajan rast broja hospitalizovanih. To govori da situacija postaje složenija“, rekao je gradonačelnik za TV „Rusija 1“.
On je dodao i da se broj obolelih od gripa i respiratornih virusnih infekcija u poslednje tri nedelje utrostručio.

Tome u prilog ide i informacija da je više od pet hiljada moskovskih kompanija dobilo je pismo od Sobjanjina u kojima im se savetuje da, imajući u vidu epidemiološki situaciju, ostave radnike da rade od kuće.

Mediji su naveli da su takva pisma dobili Sberbank, „Jandeks“, „Rosteh“.

Što se tiče škola, rad se nastavlja u uobičajenom režimu, kao i do sada, a preporuke o radu od kuće tiču se samo velikih kompanija i preduzeća, rekao je zamenik rukovodioca pres-službe grada Boris Bulaj.

Istovremeno, izvor agencije RIA Novosti izjavio je da gradske vlasti ne nameravaju da „zatvaraju“ privredu grada ni sada, ni u oktobru.

Moskovljanima starijim od 65 godina se savetuje da od 1. oktobra izbegavaju gradski saobraćaj  i da ne idu na posao.

Broj novih slučajeva kovida 19 u Rusiji porastao je za 6.595, tako da ukupan broj registrovanih slučajeva sada iznosi 1.128.836, saopštio je ranije danas Operativni štab za borbu protiv epidemije virusa korona.

U Moskvi je registrovano 1.050 novih slučajeva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala