Osvanula poruka Srba sa Kosmeta: Gazivode postale Trampovo jezero /foto/

© Foto : Sputnjiku ustupile Večernje novosti"Jezero Tramp"
Jezero Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedniče Tramp, kosovski Srbi vam zahvaljuju što nam donosite mir, poruka je koja je osvanula na transparentu postavljenom na mostu na jezeru Gazivode.

Poruke su postavljene i na brani jezera, a na transparentu je napisano „Trampovo jezero“, vidi se na slikama koje se šire društvenim mrežama.

​Još jedan transparent postavljen je na most, i na njemu je napisano „Trampov most“.

Ovu fotografiju na društvenim mrežama podelio je i specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel.

​„Kako nazvati jezero na Kosovu i u Srbiji, a koje je predstavljalo ozbiljan kamen spoticanja uprkos tome što su SAD izvojevale kompromis da se pokrene studija izvodljivosti za stvaranje radnih mesta i više energije za region... obe strane su se složile oko novog imena: Jezero Tramp“, naveo je Grenel u objavi na Tviteru.

Podsetimo, Grenel je nedavno na razgovorima Beograda i Prištine u Beloj kući predložio da se Gazivode nazovu Trampovo jezero. Kako je objasnio, „srpska strana je tražila da se jezero zove Gazivode, a dok je albanska insistirala na svom nazivu Ujmani“, pa je on u šali predložio da ponese ime po američkom predsedniku. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala