Nasilje na protestu u Americi: U pucnjavi ranjena dva policajca, plamen svuda, vanredno stanje /video/

© AP Photo / John MinchilloNeredi zbog policijske brutalnosti u Luisvilu, SAD
Neredi zbog policijske brutalnosti u Luisvilu, SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dva policajca ranjena su iz vatrenog oružja na protestima u Luisvilu u američkoj saveznoj državi Kentaki, koji su izbili nakon što je Velika porota odlučila da nijedan od trojice osumnjičenih pripadnika policije neće biti optužen za ubistvo Afroamerikanke Brijane Tejlor.

Vršilac dužnosti šefa policije u tom gradu Robert Šreder rekao je da je osumnjičeni za ranjavanje policajaca uhapšen, ali nije otkrio da li je ta osoba učestvovala u demonstracijama, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, policajci su ranjeni nakon što je na jednoj raskrsnici koju su demonstranti blokirali došlo do pucnjave, a okupljeni počeli panično da beže.

U tu oblast poslati su policajci naoružani puškama, koji su uz pomoć vozila odblokirali put.

​Kako prenose mediji, zbog sukoba s policijom uhapšeno je vise od 40 demonstranata.

U Luisvilu je proglašeno vanredno stanje i uveden policijski čas, a na ulicama su pripadnici Nacionalne garde i oklopna vozila.

Protesti su organizovani i u drugim američkim gradovima, a građani nezadovoljni odlukom porote da ne podigne direktno optužnicu za ubistvo Brijane Tejlor okupili su se na ulicama Njujorka, Čikaga, Vašingtona, Atlante i Filadelfije, pišu Novosti.

U glavnom gradu Amerike, demonstranti su se okupili kod parka Lafajet ispred Bele kuće.

Velika porota u Luisvilu u Kentakiju optužila je bivšeg policajca za bezobzirno ugrožavanje života u slučaju ubistva zdravstvene radnice Brijane Tejlor u policijskoj raciji u martu, ali je odlučila da su druga dvojica policajaca opravdano pucala u toj akciji i protiv njih nisu podignute optužnice.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala