Moskva: Zadatak dezinformacione kampanje Zapada oko Navaljnog ─ mešanje u stvari Rusije

© Sputnik / Aleksej Kudenko / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zadatak masovne dezinformacione kampanje Zapada u vezi sa situacijom oko ruskog blogera i opozicionara Alekseja Navaljnog nije identifikovanje razloga onoga što se dogodilo, već mešanje u stvari Rusije, izjavio je zamenik direktora Departmana za informacije i štampu ruskog Ministarstva inostranih poslova Ilja Timohov.
„Treba istaći da ta masovna dezinformaciona kampanja, koja je bila pokrenuta na Zapadu oko situacije s Navaljnim, svedoči o tome da je njeni inicijatori, po svemu sudeći, ne vide kao njen glavni zadatak brigu o zdravlju ruskog državljanina i razjašnjenje pravih razloga njegove hospitalizacije, već mešanje u unutrašnje stvari Rusije“, izjavio je Timohov na sastanku privremene komisije Saveta Federacije o zaštiti državnog suvereniteta i sprečavanje mešanja u unutrašnje poslove Rusije.

Kako je rekao, to se ostvaruje vršenjem pritiska na ruske unutarolitičke procese, kao i mobilizacijom sankcionih raspoloženja.

Prema njegovim rečima, na takve zaključke podstiče spekulativna priroda antiruske retorike zapadnih zvaničnika, „u čijoj osnovi su trenutno neosnovane spekulacije i optužbe bez dokaza“.

Pravnik i političar Aleksej Navaljni na sastanku akcionera Sberbanke - Sputnik Srbija
Rusija: Nema dokaza o „ruskom tragu“ u incidentu sa Navaljnim, niti ih može biti

„Te optužbe nisu usmerene negde u rusku medijsku sferu, već konkretno protiv ruskih vlasti“, rekao je on.

Istovremeno, dodao je da se zapadni političari, bez osvrtanja na međunarodne pravne i elementarne moralne norme, bave manipulacijom činjenicama i zamenom koncepata.

Podsetimo, nemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar „otrovan“ supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. Nemačka klinika „Šarite“ saopštila je u sredu da je on otpušten iz bolnice.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala