Minsk: U pritvoru i advokat Kolesnjikove

© Sputnik / Sergeй Samohin / Uđi u bazu fotografijaPripadnici policije blokiraju ulicu u centru Minska
Pripadnici policije blokiraju ulicu u centru Minska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Advokat članice Koordinacionog saveta beloruske opozicije Marije Kolesnjikove, koja se nalazi u pritvoru, Ljudmila Kazak privedena je, jer je počinila administrativni prekršaj, saopštila je pres-služba Glavne uprave unutrašnjih poslova MUP-a Belorusije za Sputnjik.
„Kazakova je privedena zbog administrativnog prekršaja, nalazi se u policiji u Minsku“, rekao je sagovornik Sputnjika.

Ranije je portal tut.bu, pozivajući se na advokata Viktora Mackeviča, pisao da Kazakovu nije moguće dobiti telefonom i da se nije pojavila na sudskom zasedanju.

Marija Kolesnjikova je privedena u noći između 8. i 9. septembra, kada su druga dvojica članova Koordinacionog saveta uspela da prebegnu u Ukrajinu. Kolesnjikova je nedavno izjavila Istražnom sudu da je spremna da dâ iskaz o tome da su nasilno pokušali da je proteraju iz Belorusije, a takođe je opisala šta joj se zapravo dogodilo.
Ona je zahtevala da se pokrene krivični postupak protiv pripadnika KGB Belorusije, Glavne uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Belorusije na osnovu krivičnih dela „otmica, nezakonito lišavanje slobode, pretnje ubistvom“ (članovi 182, 183, 186 Krivičnog zakonika Belorusije“. 

Ona je optužena zbog krivičnog dela pozivanja na oduzimanje vlasti u zemlji. Lokalni sud u Minsku odlučio je da Kolesnjikova ostane u pritvoru.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala