Litvanija poziva EU da pooštri antiruske sankcije

© AP Photo / Kirsty WigglesworthZastava EU
Zastava EU - Sputnik Srbija
Pratite nas
Parlament Litvanije usvojio je rezoluciju u kojoj poziva Evropsku uniju da pooštri antiruske sankcije, a takođe predlaže Nemačkoj da odustane od projekta izgradnje gasovoda „Severni tok 2“.
„Pozivamo EU da što pre usvoji sankcije poput takozvanog zakona Magnitskog protiv lica i ruskog režima za kršenje ljudskih prava“, navodi se u dokumentu.

Incident sa Navaljnim „još jednom podseća da je neophodno obustaviti izgradnju 'Severnog toka 2'“, smatraju litvanski parlamentarci.

„Parlament predlaže Nemačkoj da odustane od projekta izgradnje gasovoda 'Severni tok 2', a Evropsku uniju poziva da osigura veću diversifikaciju kako izvora tako i isporučilaca energenata“, ističe pres-služba parlamenta Litvanije.

Posle incidenta s ruskim blogerom i opozicionarom Aleksejem Navaljnim sve su glasniji oni koji u Nemačkoj, pa i u Evropi, traže obustavljanje projekta. Mnogi, pak, ukazuju i na posledice koje bi konkretno Nemačka i kompanije učesnice pretrpele zbog toga. Nemačka kancelarka Angela Merkel smatra da pitanje Navaljnog i projekat gasovoda treba posmatrati odvojeno.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala