Carević predsednik, sveštenici osveštali zgradu opštine Budva

© Foto : Youtube/RT Budva Sajt/PrintscreenMarko Carević, predsednik opštine Budva
Marko Carević, predsednik opštine Budva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sveštenici Mitropolije crnogorsko- primorske osveštali su danas zgradu opštine Budva nakon što je Marko Bato Carević (Demokratski front) izabran za predsednika opštine.

Carevića, je u holu opštine Budva, dočekalo i nekoliko desetina građana, prenosi in4s.net.

„Za mene to predstavlja veliku odgovornost da u naredne četiri godine radim u najboljem interesu svih građana i svakog dana ću se truditi da opravdam ogromno poverenje koje mi je izborom ukazano. Pre svega želim da se zahvalim svim građanima koji su učestvovali na lokalnim i parlamentarnim izborima i što su pokazali istrajnost i odgovornost da u veoma izazovnom trenutku za Budvu a i za Crnu Goru olovkom osvojimo demokratiju. Rekordna izlaznost na ovim izborima pokazala je da ovo nisu bili još jedni obični izbori“, poručio je Carević nakon imenovanja za predsednika Opštine Budva.

Kako je istakao „ovo je bio svojevrsni referendum na kojem smo birali između diktature, zarobljenih institucija i interesa nekolicine sa jedne strane i slobode, demokratije i vladavine prava sa druge strane“.

„Iako su izborni uslovi bili upitni, a izborni ambijent otežan iz mnogo razloga, građani su položili test demokratije i želim da čestitam svima na mirnom i dostojanstvenom ponašanju u izbornom danu. Ujedno, svim učesnicima izbora čestitam na ostvarenom rezultatu, a odbornicima u novom sazivu skupštine čestitam izbor na javnu funkciju uz želju da svoju dužnost obavljaju u najboljem interesu građana i sveopštem razvoju grada. Izborni rezultati pokazali su da građani Budve veruju u domaćinski, pošten i odgovoran odnos prema njima, zbog čega ću nastaviti da radim u tom pravcu“, naglasio je Carević.

Prema njegovim rečima, dešavanja koja su usledila uoči ovih izbora u Budvi ostaće upamćeni kao svedočanstvo jednog ružnog i nečasnog delovanja političke opcije koja je mislila da silom može da dođe na vlast i da silom može da je zadrži.

Za izbor Carevića glasalo je 13 odbornika koalicije „Za budućnost Budve“ i šest odbornika Demokratske Crne Gore.

Uzdržani su bili sam Carević i po jedan odbornik URA i Socijaldemokratske partije.

Sednici nije prisustvovalo 11 odbornika koalicije koju čine DPS, SDP, LP i Crnogorska.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala