Uskoro počinje treća faza testiranja druge vakcine protiv korone

© Foto : Press-služba Rospotrebnadzora / Uđi u bazu fotografijaVakcina centra "Vektor" protiv virusa korona "EpiVakKorona"
Vakcina centra Vektor protiv virusa korona EpiVakKorona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Treća faza testiranja vakcine protiv korone koju je napravio Naučni centar za virusologiju i biotehnologiju „Vektor“ počeće krajem oktobra, saopštili su u ruskoj služi za fotosanitarni nadzor „Rospotrebnadzor“.

„Datum početka treće faze zavisiće od toga kada će biti registrovana vakcina „EpiVakKorona“. Od prilike, krajem oktobra“, navodi se u saopštenju.

Postupak sprovođenja postregistracione (treće) faze će biti razrađen nakon registracije vakcine „EpiVakKorona“. U njemu će učestvovati 5.000 dobrovoljaca. Od njih 3.000 će biti vakcinisano, a 2.000 će dobiti placebo.

"Ako su prva i druga faza kliničkih ispitivanja bile namenjene utvrđivanju sigurnosti i imunogenosti vakcine, onda je treća faza prvenstveno namenjena dobijanju proširenih podataka o efikasnosti i sigurnosti vakcine koja se koristi među značajnim brojem dobrovoljaca", dodaje se u saopštenju.

Ruska služba je naglasila da se dobrovoljci koji su pušteni iz bolnice i učestvuju u kliničkim testiranjima osećaju dobro. Nisu dobili nikakve žalbe.

Ranije je „Rospotrebnadzor“ saopštio da će do 15. oktobra završiti proceduru registracije vakcine protiv korone koju je napravio naučni centar „Vektor“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala