„To je Francuska“: Kremlj ne veruje u „curenje“ razgovora Putina i Makrona

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, često se međusobno ne slažu, brane interese svojih zemalja, ali to ne ometa kontruktivan dijalog, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i istakao da zvanična Moskva ne veruje „curenje“ razgovora Putina i Makrona, jer je u pitanju Francuska koja „ne može tako nešto da uradi“.
„Putin i Makron se često ne slažu jedan sa drugim i nikada to ne kriju, štite interese svojih zemalja, razgovaraju o mnogo toga, ali to ne lišava njihov dijalog kontruktivizma, efikasnosti i relevantnosti“, rekao je Peskov novinarima.

On je istakao da, ukoliko Putinov francuski kolega ima u vidu neke optužbe na račun Rusije ili ruskog lidera u kontekstu priče s ruskim blogerom Aleksejem Navaljnim, „mi se, naravno, kategorički ne slažemo sa tim“.

„Ali mi istovremeno ne vidimo neke direktne optužbe i ne bismo želeli da vidimo“, rekao je Peskov.

Moskva ne veruje da je Pariz predao medijima razgovor Putina i Makrona

Portparol ruskog predsednika istakao je da francuski list nije mogao i ne može da raspolaže tačnim podacima o sadržaju razgovora Putina i Makrona. Kako je rekao, Rusija ne veruje da je iz Jelisejske palate „procureo“ medijima razgovor šefova dveju država i da Francuska ne može to da učini.

Odgovarajući na pitanje da li je Putin govorio Makronu da je Navaljni mogao sam sebe da otruje, ili je ta informacije neistinita, Peskov je rekao sledeće:

„Mnogo je nepravilnosti u formulacijama. Rekao sam šta sam želeo da kažem, više neću govoriti na tu temu. Prema tome, list nije mogao i ne može da ima pouzdane informacije. Ne možemo da poverujemo u to da je iz Jelisejske palate namerno, ruskim jezikom rečeno, 'procureo' medijima transkript razgovora dvojice predsednika. Jednostavno to je Francuska. Francuska ne može tako nešto da uradi. Mi u to ne želimo ni da poverujemo“.

Podsetimo, ranije je francuski list „Mond“, pozivajući se na svoje izvore, saopštio da je Putin tokom razgovora sa francuskim kolegom sredinom septembra predložio da se obrati pažnja i na druge verzije incidenta sa Aleksejom Navaljnim, konkretno na onu koja vodi u Letoniju, gde živi jedan od tvoraca „Novičoka“.

Prema pisanju francuskog lista, ruski predsednik je tokom razgovora podsetio da je Navaljni i ranije glumio da se loše oseća.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala