Neredi u Sofiji: Povređena tri policajca, jedna osoba pritvorena /video/

© AP Photo / Petar PetrovZastava Bugarske
Zastava Bugarske - Sputnik Srbija
Pratite nas
U jučerašnjim sukobima na protestima u Sofiji povređena su tri policajca, a jedna osoba je privedena, saopštio je Bugarski nacionalni radio.

U Bugarskoj se 22. septembra obeležava Dan nezavisnosti, te se u centru grada okupilo mnogo više ljudi nego prethodnih dana. Prema izveštajima medija, prvih nekoliko sati protesti su se odvijali relativno mirno, a situacija je eskalirala kada je deo demonstranata odlučio da probije policijski kordon kod zgrade Bugarske akademije nauka, kako bi došao do spomenika Neznanom vojniku.

Neki demonstranti su tada pokušali da zaobiđu kordon kako bi došli do zgrade Narodne skupštine. Ka policajcima su poletele flaše i komadi pločica. Predstavnicima organa reda upućeni su pozivi da pozovu vojsku i skinu šlemove.

Uprava za unutrašnje poslove glavnog grada Bugarske saopštila je da je akcija protesta bila dogovorena samo na Trgu nezavisnosti i da je ono što se dogodilo u blizini zgrade parlamenta namerna eskalacija napetosti.

Viši komesar Georgi Hadžijev istakao da je građani imaju pravo da protestuju, ali da je nedopustivo da pokušavaju da probiju policijski kordon.

„Građani imaju pravo da dođu do spomenika neznanom vojniku bilo kojim putem. Zgrada Narodne skupštine je strateški objekat nacionalne bezbednosti, nemoguće je proći kroz policijski kordon“, rekao je on.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala