Vodeni topovi, biber sprej i pendreci: Policija rasterala demonstrante u Minsku /video/

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaProtesti u Minsku
Protesti u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hiljade pristalica opozicije, nezadovoljne inauguracijom Aleksandra Lukašenka, okupile su se u centru Minska. Uskoro su bili rasterani, vodenim topovima, biber sprejom i pendrecima.

Više stotina osoba okupilo se danas u različitim delovima Minska. Oni su nosili zastave belo-crveno-bele boje i skandirali antivladine parole. Kako javlja dopisnik Sputnjika, policija je upotrebila vodene topove i pendreke kako bi rasterala grupu demonstranata koja se okupila ispred spomenika „Minsk-grad heroj“. Na desetine ljudi uhapšeno.

Pripadnik specijalnih snaga u Minsku upotrebio je i biber sprej kada su demonstranti pokušali da otmu od policije jednog od učesnika protesta koga je policija privodila.

Demonstranti su u jednom delu Minska blokirali policijski minibus u kome su se nalazili uhapšeni učesnici protesta.

​Demonstranti su zahtevali da policija oslobodi uhapšene. Uskoro je na lice mesta stiglo policijsko pojačanje, nakon čega su rasterali okupljeni narod. Čuli su se pucnji. Sukob sa policijom je rezultirao novim hapšenjima, nakon čega je minibus otišao.

Nakon toga, policija je prebacila dodatne snage u centru grada i marice. Oni su saopštili da je situacija u gradu pod kontrolom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala