Kako izgleda i šta sve radi Elitna brigada Vojske Srbije /foto/

© Foto : Ministarstvo odbrane RSElitna brigade Vojske Srbije spremna je da odgovori svim bezbednosnim zadacima
Elitna brigade Vojske Srbije spremna je da odgovori svim bezbednosnim zadacima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije opremljeni su najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom i ni malo ne zaostaju za njihovim kolegama u svetu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Oni su u stanju da savladaju najteže prepreke i uvek su na raspolaganju svojoj zemlji, a Ministarstvo podseća da su im odlukom predsednika Srbije od 21. decembra 2019. vraćeni rang brigade i status jedinice.

© Foto : Ministarstvo odbrane/Darimir BandaPripadnici 72. specijalne brigade za specijalne operacije, između ostalog, prolaze i obuku u ishrani u prirodi i preživljavanju u letnjim i zimskim uslovima, zatim obuku u savlađivanju vodenih prepreka, obuku u skijanju i padobransku obuku
Kako izgleda i šta sve radi Elitna brigada Vojske Srbije /foto/ - Sputnik Srbija
Pripadnici 72. specijalne brigade za specijalne operacije, između ostalog, prolaze i obuku u ishrani u prirodi i preživljavanju u letnjim i zimskim uslovima, zatim obuku u savlađivanju vodenih prepreka, obuku u skijanju i padobransku obuku
Na osnovu te odluke je formirana 72. brigada za specijalne operacije kao jedinica neposredno potčinjena načelniku Generalštaba Vojske Srbije.

Nekoliko meseci kasnije, 14. juna 2020. godine, u Spomen-kompleksu „Drugi srpski ustanak“ u Takovu, predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić uručio je 72. brigadi za specijalne operacije ratnu zastavu, kao simbol slobode i časti.

© Foto : Ministarstvo odbrane/Darimir Banda72. brigada za specijalne operacije je visoko profesionalna, borbeno efikasna i posvećena u izvršavanju svojih zadataka i oduvek je bila najelitnija jedinica naše vojske.
Kako izgleda i šta sve radi Elitna brigada Vojske Srbije /foto/ - Sputnik Srbija
72. brigada za specijalne operacije je visoko profesionalna, borbeno efikasna i posvećena u izvršavanju svojih zadataka i oduvek je bila najelitnija jedinica naše vojske.
U skladu s najboljim svetskim standardima, oni mogu efikasno da odgovore bezbednosnim izazovima i da realizuju zadatke koji se pred njih postave.

Stalnim ulaganjem u unapređenjem životnog standarda, opremanjem i obukom pripadnika 72. specijalne brigade, pokazano je koliko se ceni i poštuje njihov rad, zalaganje i podnete žrtve u odbrani otadžbine, navodi Ministarstvo odbrane.

© Foto : Ministarstvo odbraneNamenjena je i osposobljena za izvođenje specijalnih operacija, diverzantskih, protivdiverzantskih, protivpobunjeničkih i protivterorističkih dejstava, kao i za izviđanje i prikupljanje obaveštajnih podataka u svim uslovima.
Kako izgleda i šta sve radi Elitna brigada Vojske Srbije /foto/ - Sputnik Srbija
Namenjena je i osposobljena za izvođenje specijalnih operacija, diverzantskih, protivdiverzantskih, protivpobunjeničkih i protivterorističkih dejstava, kao i za izviđanje i prikupljanje obaveštajnih podataka u svim uslovima.
Dodaje se da je 72. brigada za specijalne operacije, uz 63. padobransku brigadu, visoko profesionalna, borbeno efikasna i posvećena u izvršavanju svojih zadataka i oduvek je bila najelitnija jedinica naše vojske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala