Čeka nas ozbiljan posao: Bečić o formiranju nove vlade Crne Gore

© FB/Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna GoraAleksa Bečić predsednik Demokrata
Aleksa Bečić predsednik Demokrata - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pregovarački timovi pobedničkih koalicija razgovaraju o načinima funkcionisanja, modalitetima, ali i prioritetima buduće vlasti i ti pregovori se odvijaju planiranom dinamikom, izjavio je predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i dodao „čeka nas ozbiljan posao“.

Bečić je to rekao tokom razgovora sa ambasadorkom Francuske Kristin Tudik u Podgorici, uoči današnje konstitutivne sednice parlamenta, prenosi Tanjug.

Konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore - Sputnik Srbija
Počela konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore /video, foto/

Istakao je da će Demokrate, a veruje, kazao je, i ostali potpisnici „Sporazuma za budućnost“ biti garanti njegove primene.

Ukazao je da su aktuelni pregovarački timovi brži od svih koje je do sada imala Crna Gora prilikom konstituisanja vlasti nakon jednog izbornog procesa.

Bečić je naglasio da u budućoj vlasti neće biti revanšizma i da je Demokratska Crna Gora spremna da zajedno radi sa svim časnim, poštenim i stručnim ljudima koje zatekne u administraciji, jer bez institucionalne memorije nema napretka i ostvarenja Programa buduće vlade.

„Čeka nas ozbiljan posao i spremni smo da se uhvatimo u koštac sa svim problemima“, naveo je Bečić.
Manastir Ostrog u Crnoj Gori - Sputnik Srbija
Episkopski savet koalicijama: Formirajte Vladu, setite se žrtava koje je narod uložio u pobedu

Ponovio je da će se nova vlast obračunati sa organizovanim kriminalom i korupcijom onako kako je i pobedila na izborima.

„Nema hapšenja zbog mržnje, netrpeljivosti ili političke podobnosti. Radiće se u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore“, naveo je Bečić, saopšteno je iz stranke.

Navodi se da je Tudik čestitala Bečiću na izbornom rezultatu i saopštila da joj je drago što je koalicija „Mir je naša nacija“ bila dostojanstvena u pobedi i da je slala pomiriteljske poruke i u predizbornom i u postizbornom periodu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala