Bugarski premijer: Realizacija „Balkanskog toka“ ulazi u finalnu fazu

© TurkStreamIzgradnja gasovoda "Turski tok"
Izgradnja gasovoda Turski tok - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Bugarske Bojko Borisov izjavio je da realizacija gasovoda „Balkanski tok“ ulazi u finalnu fazu i istakao da se zahvaljujući tome Bugarska pretvara u regionalni distributivni centar za gas i obezbeđuje diverzifikaciju isporuka gasa.

Zajedno sa zamenikom ministra za korporativnu upravu Ministarstva nafte Saudijske Arabije Abedom Abdulahom Alsadunom, ministarkom energetike Bugarske Temenužkom Petkovom i izvršnim direktorom operatora „Bulgartransgas“ Vladimirom Malinovom, Borisov je nadgledao iz vazduha izgradnju „Balkanskog toka“. U pratnji rukovodstva bili su i predstavnici italijansko-saudijskog konzorcijuma „Arkad“, koji su izvođači radova u realizaciji projekta.

Premijer Bugarske je ispričao kako napreduje završna faza radova. Kako je rekao, skoro sve cevi duž „Balkanskog toka“ su zavarene i polovina cevi je već prošla hidraulička ispitivanja.

„Projekat ulazi u finalnu fazu. Na teritoriji zemlje nalaze se sve cevi potrebne za objekat, one su raspoređene na gradilištu - preko 474 kilometara. Od toga je zavareno 473,47 kilometara. Trenutno su u toku hidraulična ispitivanja gasovoda, već je testirano 266 kilometara. Na gradilištu radi preko 2.500 radnika iz različitih zemalja“, rekao je on.

Prema rečima Borisova, projekat predviđa snabdevanje i azerbejdžanskim i američkim tečnim gasom.

U aprilu je saopšteno da je izgradnja gasovoda opstruirana zbog širenja virusa korona.

Podsetimo, „Balkanski tok“ je krak „Turskog toka“ kojim će ići ruski gas do Srbije i dalje ka Evropi.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala