Zaharova: Sa zadovoljstvom ću odgovoriti na Pompeove izjave o Navaljnom

© Foto : MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prihvatila je predlog portparola Kremlja Dmitrija Peskova da prokomentariše izjave američkog državnog sekretara Majka Pompea o situaciji sa navodnim trovanjem blogera Alekseja Navaljnog.
„Dmitriju Sergejeviču, signal je primljen. Sve će biti na sutrašnjem brifingu. Sa zadovoljstvom“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Ranije su novinari zatražili od portparola Kremlja da prokomentariše moguće sankcije kojima je Vašington zapretio kao odgovor na incident sa Navaljnim. Peskov je pitanje prosledio ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, rekavši da „ostavlja zadovoljstvo“ da takve izjave komentariše portparolka Ministarstva spoljnih poslova.

U ponedeljak je američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio da Vašington formira koaliciju kako bi sprečio završetak izgradnje „Severnog toka 2“ i nada se da gasovod neće biti završen. Takođe je dodao da bi Sjedinjene Američke Države mogle da pripreme odgovor na situaciju sa ruskim blogerom Aleksejem Navaljnim.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala