Novi američki bombarder obleteo planetu

© Flickr / PROTedAmerički bombarder B-1
Američki bombarder B-1  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amerika ima novi strateški bombarder B-3 – ali samo u tvitu Evropske komande američke vojske. Tvit u kojem su pogrešno naveli oznaku bombardera obrisan je nakon greške na koju je ukazala Strateška komanda SAD, ali su ga korisnici zabeležili.

Evropska komanda vojske SAD pohvalila se na Tviteru navodeći da bombarderi B-1, B-2 i B-3 izvršavaju globalne misije u pružaju podršku NATO saveznicima i globalnim partnerima.

Kako je istaknuto, oni deluju širom sveta i fleksibilni su u odgovorima na operativno okruženje.

Sve bi bilo u redu, kada bi postojao bombarder B-3. Uz tvit je objavljena fotografija na kojoj su zaista američki bombarderi B-1, B-2, i B-52.

© Foto : skrinšotTvit o novom američkom bombarderu
Novi američki bombarder obleteo planetu - Sputnik Srbija
Tvit o novom američkom bombarderu

Da stvar bude još gora, na tvit se nadovezala i Strateška komanda SAD koja je napisala da sva tri tipa američkih bombardera učestvuju u misijama širom sveta i da vežbaju zajedno sa saveznicima, prenosi RTS.

Međutim, grešku u tvitu Evropske komande vojske SAD primetili su, verovatno ne očekujući je, tek posle reakcije korisnika, pa su objavili još jedan tvit u kome su napisali: „Pojašnjenje, B-52 a ne B-3".

​Originalni tvit Evropske komande je obrisan, ali i dalje stoji odgovor Strateške komade u kojem je objavljena ispravka.

To je naišlo na različite šaljive komentare na Tviteru. Tako je poznata novinarka koja prati ratno vazduhoplovstvo Valeri Insinja napisala: „Odem na odmor na nekoliko dana, a vi izmišljate avione?“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala