Neprobojni zid: S-400 i „Pancir S“ odbili snažan vazdušni raketni „napad“ /video/

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaProtivraketni sistem 96K6 "Pancir-S1" na vojnim vežbama na poligonu "Alabino"
Protivraketni sistem 96K6 Pancir-S1 na vojnim vežbama na poligonu Alabino - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protivvazdušni sistemi S-400, „Buk-M2“ i „Pancir-S“, kao i lovci Su-30SM uspešno su odbili snažan vazdušni raketni napad na poligonu Ašuluk u okviru strateških vojnih vežbi „Kavkaz 2020“, prenosi televizija „Zvezda“.

„Oko 20 aviona Su-34, Su-24M, Su-30SM, MiG-29SMT i drugih, koji su imitirali avione koji su narušili vazdušni prostor, imali su zadatak da savladaju PVO sisteme Južnog vojnog okruga i da uslovno unište radare, položaje protivavionskih raketnih snaga i aerodrome“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ističe se da su se avioni uslovnog protivnika približavali metama na visini od 50 metara brzinom od 200 do 2.000 kilometara na čas.

Piloti su delovali pojedinačno i u parovima. Nakon otkrivanja letelica uslovnog protivnika koje su se približavale, lovci Su-30SM su podignuti kako bi ih presreli.

Protiv aviona koji su narušili vazdušni prostor upotrebljene su protivavionske navođene rakete i navođeno raketno avionsko naoružanje.

„Jedinice protivavionskih raketnih sistema S-400 i 'Buk-M2', protivavionskih raketnih sistema 'Pancir S' i posade lovaca Su-30SM uništile su sve vazdušne mete“, navodi se u saopštenju.

Vojne vežbe „Kavkaz 2020“ održavaju se od 21. do 26. septembra na teritoriji Južnog vojnog okruga i na Crnom i Kaspijskom moru.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala