Mediji: Abazović predložio Krivokapića za mandatara, DF odbio

© Foto : Demokratski front Lideri Demokratskog fronta
Lideri Demokratskog fronta  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović predložio je na današnjem sastanku u manastiru Ostrog da nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić bude mandatar crnogorske vlade, ali je, kako pišu podgoričke Vijesti, Demokratski front to odbio.

Kako je rečeno tom listu, Lideri DF-a tvrde da Krivokapić više nema jedinstvenu podršku te koalicije i da ne mogu da ga podrže kao mandatara dok ne preispitaju poverenje prema njemu na stranačkim organima.

Lideri političkih partija su na današnjem sastanku sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem pokušali da približe stavove oko formiranja nove vlasti uoči konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore.

Kako su rekli izvori Vijesti, pokušali su da se dogovore o predsedniku Skupštine i mandataru.

List navodi da bi mesto šefa parlamenta trebalo da pripadne Demokratama.

Predloženo je i da poslanici nove većine, njih 41, potpišu da Krivokapić bude mandatar i da on održi sastanke sa svim partijama i sastavlja vladu.

Kada se većini učesnika činilo da je sve dogovoreno, jedan od lidera DF-a je rekao da Krivokapić nema jedinstvenu podršku i da mora proći preispitivanje poverenja u koaliciji.

Na sastanku je saopšteno i da se očekuje da koalicija „Crno na bijelo“ ili eksperti koje oni predlože kontrolišu bezbednosni sektor (Ministarstvo odbrane, policija i Agencija za nacionalnu bezbjednost) i da je to očekivanje međunarodne zajednice.

Sastanku su, pored Amfilohjia, prisustvovali Krivokapić, Abazović, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, funkcioneri Demokrata Boris Bogdanović i Momo Koprivica i funkcioner URA Zoran Mikić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala