Kremlj: SAD zavisne od sankcija

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj u Moskvi
Pogled na Kremlj u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države pate od „zavisnosti od sankcija“ koju svet ne odobrava, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Što se tiče američke zavisnosti od sankcija, jer to teško da se može drugačije nazvati, ona je svima dobro poznata, svim zemljama sveta i teško da neko odobrava takve aktivnosti“, prokomentarisao je Peskov izjavu američkog državnog sekretara Majka Pompea o mogućem uvođenju sankcija Rusiji zbog situacije sa blogerom Aleksejem Navaljnim.  

On je dodao da će zadovoljstvo da komentariše izjave američkog državnog sekretara ostaviti portparolki Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mariji Zaharovoj.

U ponedeljak je američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio da Vašington formira koaliciju kako bi sprečio završetak izgradnje „Severnog toka 2“ i nada se da gasovod neće biti završen. Takođe je dodao da bi Sjedinjene Američke Države mogle da pripreme odgovor na situaciju sa ruskim blogerom Aleksejem Navaljnim.

Ranije je nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila da se pitanje „Severnog toka 2“ i slučaja Navaljnog moraju posmatrati odvojeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala