Hoti oduševljen posetom delegacije SAD: Blagosloveni smo

© AP Photo / Astrit IbrahimiAvdulah Hoti i američka delegacija
Avdulah Hoti i američka delegacija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prištinski premijer Avdulah Hoti izjavio je da je oduševljen posetom američke delegacije predvođene ambasadorom Ričardom Grenelom.

"Kosovo je blagosloveno prijateljima poput SAD", napisao je Hoti na Tviter nalogu.

​On je naveo da je posle 4. septembra, ekonomske normalizacije i sporazuma iz Bele kuće, potpisana zajednicka izjava Kosova i SAD sa izvršnim direktorom Međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC Adamom Boulerom.

Hoti je uz tvit obajavio i tekst sporazuma dokumenta u kome se navodi da dve strane pozdravljaju brzo zaključenje novog kosovsko-americkog sporazuma o promociji investicija i da žele da sporazum stupi na snagu što pre, odnosno nakon obavljanja unutrašnjih procedura.

Očekuje se da će novi sporazum pružiti pristup čitavom spektru investicione podrške koju pruža američka finansijska korporacija za međunarodni razvoj, kao i da utvrdi akcije u vezi sa korporativnom podrškom projektima na Kosovu.

"Nakon istorijske ekonomske normalizacije odnosa Kosova i Srbije, za koju je sporazum postignut 4. septembra u Vašingtonu, Kosovo i Srbija nameravaju da unaprede pregovore, nakon stupanja na snagu novog Sporazuma o podsticaju Kosova i Srbije, zatim investicija, povezanih sa važnim projektima na Kosovu, uključujući projekte za koje postoji dogovor da budu deo ekonomske normalizacije između Srbije i Kosova", navodi se u dokumentu koji je Hoti objavio na Tviteru.

"Kosovo i SAD posvećene su primeni novog sporazuma o promociji investicija između Kosova i SAD, i punoj posvećenosti primeni sporazuma. Od obe zemlje se očekuje da identifikuju projekte koji dalje jačaju ekonomsku integraciju i razvoj u regionu".

Sporazum se završava tako što potpisnici pozdravljaju ta dostignuća kao konkretan dokaz "snage odnosa između dve nacije."

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala