Evropska komisija odobrila „Fortenova grupi“ kupovinu „Merkatora“

CC0 / User:Mihajlo Anđelković - / Merkator centar na Novom Beogradu
Merkator centar na Novom Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropska komisija odobrila je nameru koncentracije kojom „Fortenova grupa“ stiče kontrolu nad Poslovnim sistemima „Merkator“, saopšteno je iz Uprave grupe.

Za teritorije Srbije, BiH, Crne Gore i Severne Makedonije prijava je podnesena nadležnim lokalnim regulatornim telima za zaštitu tržišne konkurencije, te su sad sva nacionalna tela, osim Komisije za konkurenciju Republike Srbije, odobrila koncentraciju, navodi se u saopštenju „Fortenova grupe“, prenosi B92.

„Raduje nas ova odluka Evropske komisije da odobri prenos ’Merkatora‘ sa ’Agrokora‘ na ’Fortenova grupu‘. Verujemo da će uskoro uslediti i odobrenje srpske Komisije. Time se otvara put da se prenos ’Merkatora‘ realizuje do kraja ove godine i da maloprodaja ’Fortenova grupe‘ od 2021. na tržištu nastupi kao zajednička, regionalna grupacija čije je poslovanje u interesu svih – od zaposlenih preko dobavljača i deoničara do ukupnog privrednog okruženja u nacionalnim državama, ali i na prostoru celog regiona“, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor „Fortenova grupe“, komentarišući odluku Evropske komisije.

„Snažan vlasnik će ’Merkatoru‘ omogućiti dalji rast i razvoj i podržati strateške projekte ’Merkatora‘, uključujući investiciju u novi logistički centar u Ljubljani vrednu 130 miliona evra“, dodao je Tomislav Čizmić, predsednik Uprave „Merkatora“ i takođe naglasio da je ovo odobrenje izuzetno važan korak u prenosu „Merkatora“ na „Fortenova grupu“, saopšteno je.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala