„Vera, ljubav i nada“: Novi pokret generala Delića i Nemanje Šarovića

CC BY-SA 3.0 / / General u penziji Božidar Delić
General u penziji Božidar Delić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekadašnji poslanici Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović i Božidar Delić predstavili su novi pokret „Vera, ljubav i nada“, na čijem su čelu.

Šarović je rekao da je predata dokumentacija za registraciju pokreta, da će on formalno biti predsednik, a da će general Božidar Delić biti zamenik predsednika.

Ovakav naziv pokreta je odabran jer se radi o hrišćanskim vrlinama, koje su potrebni duši, narodu i državi Srbiji, rekao je on na konferenciji za novinare.

„Mnogo toga se danas vrti oko novca, misle ljudi da sve mogu da kupe, ali ne može se sve i svako kupiti“, rekao je Šarović.

Dodao je da će se pokret udruživati samo sa građanima, nikako sa drugim pokretima ili strankama.

U Srbiji o svemu odlučuje jedan čovek, u čijim rukama je sva politička, finansijska i medijska i svaka druga vlast, rekao je on i napomenuo da izborni uslovi u Srbiji nikada nisu bili fer i pošteni, ali da ovaj pokret to svakako neće tražiti da konstatuju Evropljani Tanja Fajon ili Sem Fabrici.

Cilj novog poketa, kako je kazao, nije samo „rušenje aktuelnog režima“, već pre svega „uređivanje sistema države“.

Delić je ocenio da je ovo pokret poštenih i čestitih ljudi, uz napomenu da njima nisu potrebne „prljave pare tajkuna i kriminalaca“.

Prema njegovim rečima, jedina legalno izabrana institucija u Srbiji je predsednik države, dok su nelegalna vlada, ministri, a skupština do kraja nije konstituisana i nema kog da sazove sledeću sednicu.

„Želimo da Srbija bude uređena zemlja“, rekao je Delić.

On  je dodao da je taj pokret usmeren ka „onima koji teško žive, a nisu se usuđivali da do sada progovore“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala