Hoće li zamena strujomera smanjiti krađu struje? /video/

Energija Sputnjika s Jelicom Putniković
Energija Sputnjika s Jelicom Putniković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Od 3.600.000 mernih mesta (orman sa brojilom) u kategoriji domaćinstava EPS Distribucija će, prema planu koji je odobrila Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS), zameniti milion i po.

Istovremeno sa zamenom Operator distributivnog sistema EPS Distribucija će preuzeti merna mesta, a stare strujomere zameniti digitalnim brojilima.

Sve se radi prema važećim Zakonom o energetici, koji propisuje da je ODS EPS Distribucija u obavezi da preuzme sve merne uređaje, merno-razvodne ormane, priključne vodove, instalacije i opremu u merno-razvodnom ormanu.

Samo preuzimanje mernih mesta i brojila u javnosti je ponovo aktuelizovali pitanje u čijem je vlasništvu merno mesto i brojilo, ako ga je vlasnik kuće ili stana svojevremeno kupio. A kako EPS Distribucija ovu akciju koristi i da neka brojila izmesti na bandere sasvim je sigurno da će to zasigurno zasmetati pojedincima koji su „štelovali“ brojila i krali struju.

O ovome, kao i praksi koja se primenjuje u drugim zemljama u današnjoj „Energiji Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa mr Željkom Markovićem, liderom za energetiku i industriju u konsultantskoj kući „Dilojt Srbija“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala