Ukrajinci: Rusi nisu hteli čokoladu iz naših ruku

CC0 / Pixabay / tookapic / Čokoladne bombone
Čokoladne bombone - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinska delegacija u sastavu trilateralne Kontakt-grupe donela je na pregovore čokoladne bombone, kako bi počastili Ruse i ostale učesnike razgovora, prenosi televizija „Ukrajina 24“.

Kako je rekao vicepremijer za pitanja reintegracije privremeno okupiranih teritorija, prvi zamenik šefa ukrajinske delegacije Aleksej Reznjikov, predstavnici Kijeva doneli su čokoladu kako bi počastili sve učesnike pregovora.

„Ruska delegacija je odbila da uzme čokoladu iz naših ruku“, rekao je on i istakao da je „čokolada kupljena u prodavnici u Nemačkoj“.

Prema njegovim rečima, Ukrajinci na pregovorima ponekad primenjuju taktiku „koja ponekad stvara napetost“ kod predstavnike Rusije.

Donjecka i Luganska narodna republika proglasile su nezavisnost od Ukrajine nakon državnog puča u Kijevu i nakon što su nove ukrajinske vlasti u aprilu 2014. godine počele vojnu operaciju na istoku zemlje. Kako se procenjuje, u tom sukobu je stradalo oko 13.000 ljudi.

Nezavisnost je proglašena na osnovu rezultata referenduma održanog 11. maja 2014. godine i još tada su zatražili da se priključe Rusiji. Pitanje rešavanja situacije u Donbasu razmatra se, između ostalog, i na sastancima Kontakt grupe u Minsku, koja je od septembra 2014. godine usvojila tri dokumenta koji regulišu korake za deeskalaciju sukoba. Minski sporazumi reguliše, između ostalog, davanja specijalnog statusa samoproglašenim republikama u Donbasu, ali do danas Kijev nije ispunio preuzete obaveze. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala