Trijumf komedije na dodeli Emi nagrada

Pratite nas
Da su prave vrednosti filmske umetnosti bacile u senku veštački plasirane teme pokazuje i ovogodišnja dodela Emi nagrada. Neprikosnoveni trijumf komedije govori nam da je ipak smeh najbolji način da se izborimo sa problemima koji potresaju svet ove godine.

Svečanost dodele Emi nagrada izgledala je ove godine mnogo drugačije nego do sada, s obzirom na bezbednosne mere usled pandemije. Ceremonija je naizgled započela tradicionalno – voditelj Džimi Kimel zakoračio je na pozornicu Stejples centra uz brojne ovacije i smeh. Snimci publike od prošle godine bili su, naravno, izmontirani, a potom je publika izbledela i ostavila prostor za uživanje na daljinu.

© AP PhotoDžimi Kimel u društvu imaginarne publike
Trijumf komedije na dodeli Emi nagrada - Sputnik Srbija
Džimi Kimel u društvu imaginarne publike

Uspeh serije „Šitov potok“ bio je očekivan, ali sa 15 nominacija i devet trofeja ovo ostvarenje oborilo je rekord Emija sa najviše pobeda u jednoj sezoni za komediju. „Šitov potok“ osvojio je nagradu za najbolju humorističku seriju, a otac i sin Eugen i Danijel Levi izabrani su za najboljeg komičnog, odnosno sporednog komičnog glumca. Čak je i Eugen Levi koji u pomenutoj seriji glumi oca disfunkcionalne porodice iznenađen svojom glumačkom pobedom nazvavši je „najiskrenijom ulogom u 43 godine bavljenja komedijom“.

© AP PhotoNajbolji komičari, Eugen i Danijel Levi
Trijumf komedije na dodeli Emi nagrada - Sputnik Srbija
Najbolji komičari, Eugen i Danijel Levi

Serija „Naslednici“ ponela je titulu najbolje serije u kategoriji drame, a Džeremi Strong trijumfao je u ulozi impulsivnog i nestabilnog Kendala Roja. Opklade su međutim oscilirale između Brajana Koksa u ulozi opakog Logana Roja i Džejsona Bejtmena za ulogu u seriji „Ozark“.

Lauri Linei koja je glumila Vendi u Netfliksovoj seriji „Ozark“ titulu favorita za najbolju glumicu uzela je Zendaja za HBO seriju „Euforija“ i postala najmlađa osoba nagrađena u toj kategoriji.

© AP PhotoZendaja, najmlađa dobitnica nagrade za najbolju glumicu za ulogu u tinejdžerskoj drami „Euforija“
Trijumf komedije na dodeli Emi nagrada - Sputnik Srbija
Zendaja, najmlađa dobitnica nagrade za najbolju glumicu za ulogu u tinejdžerskoj drami „Euforija“

Nadzirači“, adaptacija superherojskog grafičkog romana koji tematizuje borbu proziv rasizma osvojila je titulu najbolje limitirane serije, a zvezde serije Redžina King i Jaija Abdul-Matin Drugi najbolju glavnu, odnosno sporednu ulogu.

Mark Rafalo, dobitnik nagrade za najboljeg glumca za ulogu u seriji „Znam da je ovo istina“ iskoristio je priliku da pozove publiku da glasaju na predstojećim američkim izborima, u čemu su mu se pridružili i Danijel Levi i Redžina King.

© AP PhotoMark Rafalo dobitnik je nagrade za najboljeg glumca za ulogu u seriji „Znam da je ovo istina“.
Trijumf komedije na dodeli Emi nagrada - Sputnik Srbija
Mark Rafalo dobitnik je nagrade za najboljeg glumca za ulogu u seriji „Znam da je ovo istina“.

Zvezde poput Olivije Kolmen, Džodi Komer, Brajana Koks, Džeremi Ajrons, Helen Bonam Karter i Pola Meskala ostale su praznih ruku u glumačkim kategorijama.

Listu svih dobitnika možete pogledati na LINKU.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala