Specijalne snage blokirale Ulicu Bila Klintona u Prištini

© AFP 2023 / ARMEND NIMANISpomenik Bilu Klintonu u Prištini
Spomenik Bilu Klintonu u Prištini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedna od glavnih ulica u Prištini, koja nosi ime bivšeg američkog predsednika Bila Klintona, blokirana je nakon dojave policiji da je u njoj primećen sumnjiv kofer, prenosi Koha.

„Oko 10.30 dobili smo informaciju da se u ulici Bila Klintona nalazio sumnjiv kofer. Ekipe kosovske policije se nalaze na mestu događaja“, saopšteno je iz tzv. Kosovske policije.

Kako navodi prištinska Koha, specijalne jedinice kosovske policije koje su stigle na lice mesta, proverile su sadržinu torbe.

Kofer su pretražili specijalni pripadnici policije, demineri, ali i psi. Nakon detaljne provere ispostavilo se da je sumnja bila lažna, odnosno da u koferu nema nikakvih eksplozivnih naprava.

Podsetimo, sve ovo se dešava uoči posete specijalnog izaslanika predsednika Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričarda Grenela koji će lično nadgledati sprovođenje potpisanog sporazuma iz Vašingtona, a koji javnost na Kosovu smatra katastrofalnim za privremenu albansku vlast u južnoj srpskoj pokrajini.

Ričard Grenel stiže na tzv. Kosovo u posetu radi primene sporazuma postignutog u Beloj kući. Grenel će na tzv. Kosovo doći sa još 13 američkih zvaničnika koji će predstaviti projekte za tzv. Kosovo i region u okviru sporazuma postignutog sa Srbijom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala