Belorusija pod pritiskom spolja koji je bez presedana

© AP Photo / Sergei GritsUčastniki akcii protesta na odnoй iz ulic v Minske
Učastniki akcii protesta na odnoй iz ulic v Minske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nastavlja se pritisak bez presedana spolja, izjavio je premijer Belorusije Roman Golovčenko, naglasivši važnost podrške Rusije.
„Kako tokom predizborne kampanje u Belorusiji, tako i posle nje, naša država se suočila sa spoljnim pritiskom bez presedana. Ne prestaju pokušaji direktnog mešanja u naše unutrašnje stvari, pokušaji da se destabilizuje situacija u zemlji i pretvore je u haos koji i žele neprijatelji naše zemlje“, rekao je Golovčenko u Minsku za vreme sastanka sa gubernatorom Primorskog kraja Rusije Olegom Kožemjakom.

Po njegovim rečima, zbog toga je veoma važna podrška Rusije.

„U ovakvim uslovima posebno je važna prijateljska podrška. Želim još jednom da naglasim važnost i vrednost belorusko-ruskih odnosa. To mnogo znači za nas“, naglasio je šef beloruske Vlade.

U međuvremenu u Briselu se održava sastanak šefova diplomatija država-članica EU o situaciji u Belorusiji.

„Situacija u Belorusiji nastavlja da se pogoršava, represije protiv mirnih protesta se nastavljaju. Danas ćemo razgovarati kako da podržimo beloruski narod, kao i o revidiranju odnosa sa beloruskom vladom u uslovima kada ne priznajemo Lukašenka za legitimnog predsednika“, rekao je šef diplomatije EU Žozep uoči sastanka u Briselu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala