Priština potpisala ekonomski sporazum sa američkom korporacijom, Grenel dobio odlikovanje

© AP Photo / Astrit IbrahimiAmerička delegacija u Prištini
Američka delegacija u Prištini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izvršni direktor Međunarodne korporacije za finansije i razvoj u Americi Adam Bouler potpisao je ekonomski sporazum sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem.

Potpisivanju su prisustvovali kosovski predsednik Hašim Tači i predsednica skupštine Vjosa Osmani, a sa američke strane izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel.

Kako prenosi prištinski „Reporteri“, Grenel je izjavio da sporazum podrazumeva nove, visoko plaćene poslove.

Inače, nakon potpisivanja sporazuma Tači je odlikovao Grenela predsedničkom medaljom za zasluge jer, kako je objavio na Fejsbuku, ceni njegov doprinos dijalogu Beograda i Prištine, objavila je „Gazeta ekspres“.

„Ono što drugi nisu uradili, Grenel je uradio brzo i dobro. Sporazum iz Bele kuće doneće mir i stabilnost na Kosovo i region“, naveo je Tači.

Grenel i Hoti: Uskoro implementacija

Ričard Grenel poručio je u Prištini da je poseta američke delegacije dokaz da su SAD posvećene sporazumu iz Vašingtona, potpisanom 4. septembra.

„Došli smo da dokažemo posvećenost sporazumu o ekonomskoj normalizaciji odnosa. Znamo za obećanja data u prošlosti Kosovu i želimo da obećamo da će se sprovođenje sporazuma nastaviti“, rekao je Grenel posle sastanka sa Hotijem, objavila je „Koha“.

Prema njegovim rečima, administracija američkog predsednika nema samo prazne reči, već želi da pokaže građanima Kosova da je uz njih.

On je objasnio i kako će se proces nastaviti, navodeći da će svaki ministar napraviti tim koji će sa američkom stranom raditi na projektima.

„Nadamo se da će ekonomski razvoj, stvaranje poslova za mlade izmeniti politički pejzaž. Predsednik Tramp je uvek isticao da treba praviti poslovne dogovore, ne staromodne političke diskusije“, rekao je Grenel.

Hoti je rekao da poseta američke delegacije pokazuje odlučnost i ozbiljnost Trampa i svih njegovih saradnika za dogovor. Kako je naveo, tokom sastanka opširno se razgovaralo o svim tačkama sporazuma.

„Vrlo brzo ćemo početi sa sprovođenjem sporazuma“, istakao je Hoti, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala