Potpisan ugovor sa RŽD o rekonstrukciji Barske pruge

© Sputnik / Radoje PantovićRekonstrukcija pruge Beograd - Bar kod Vreoca
Rekonstrukcija pruge Beograd - Bar kod Vreoca  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i modernizaciju pruge Valjevo-Vrbnica-državna granica sa CG, poznatija kao Barska pruga, u dužini od 209,4 kilometara, potpisan je danas u Vladi Srbije između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i RŽD Internešnl.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, zamenik generalnog direktora Ruskih železnica Sergej Pavlov i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, a ugovor su potpisali v.d. generalnog direktora RŽD Internešnl Sergej Stoljarov i v.d. direktora Infrastruktura železnica Srbije Nebojša Šurlan.

Mihajlović je istakla da je Srbija potpisala ugovor o modernizaciji Barske pruge sa najboljom svetskom kompanijom, Ruskim železnicama, i podsetila da naša zemlja sa tom kompanijom već nekoliko godina sarađuje i na drugim važnim i zahtevnim projektima u oblasti železnice u zemlji.

Jedan od tih projekata, navodi Mihajlović, jeste modernizacija pruge Beograd-Budimpešta, koja je, ističe, jedna od najtežih deonica u ovom delu Evrope.

Izrazila je nadu da će sledeće godine ta kompanija početi i izgradnju modernog dispečerskog centra koji je Srbiji potreban, a da modernizacija Barske pruge počne u prvom kvartalu 2022. godine.

Ističe da je i modernizacija Barske pruge zahtevan posao i teška deonica, jer obuhvata 250 mostova i oko 260 tunela.

Mihajlović je navela da je sa predstavnicima Ruskih železnica na današnjem sastanku razgovarala i o tome da četiri studenata koji završavaju studije u Moskvi dobiju posao u našoj zemlji u sektoru železnice, kao i da se ostalim mladima koji žele time da se bave pruži šansa da studiraju.

Ukazala je da Srbija danas ulaže u železnicu podjednako kao u puteve i auto-puteve, kako bi Srbija, ističe, i u unutrašnjosti i regionalno prugom bila povezana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala