Omsko Ministarstvo: Odeća Navaljnog nije u bolnici

© REUTERS / Courtesy of Instagram @NAVALNY/Social MediaRuski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni u berlinskoj klinici "Šarite"
Ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni u berlinskoj klinici Šarite - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odeća Alekseja Navaljnog, u kojoj je dovezen u bolnicu №1 u Omsku, nije u medicinskoj ustanovi, saopštila je predstavnica Ministarstva zdravlja Omske oblasti za Sputnjik.
„Odeća Alekseja Navaljnog nije u bolnici. Zaplenili su je istražni organi. Pitanje uputite njima“, izjavila je sagovornica.

Ranije je ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni objavio prvu objavu na svom blogu nakon izlaska iz kome, u kojoj je zahtevao da mu se vrati odeća koju je nosio u avionu, kada mu je pozlilo, jer, kako je rekao, ona predstavlja važan materijalni dokaz.

Podsetimo, tužilaštvo i policija Rusije započeli su provere već prvog dana hospitalizacije Navaljnog u Omsku 20. avgusta. Rusko tužilaštvo je zatražilo od Nemačke da objavi informacije o ispitivanjima i preliminarnim dijagnozama ruskog blogera. Pošto je zahtev hitno prosleđen, Moskva je očekivala jednako brz odgovor od nemačke prestonice, ali nije dobila nikakve informacije.

Berlinska klinika „Šarite“ je 7. septembra saopštila da se stanje Navaljnog popravilo, da je izveden iz kome i da više nije priključen na respirator.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala