Jedini potomak Kenedijevih koji je alarmirao političku scenu Amerike /foto/

© AP Photo / Charles A. SmithAmerička zastava
Američka zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kada je sredinom avgusta održana Demokratska nacionalna konvencija u Americi jedan mladi čovek se posebno istakao, a pažnju je privukao ne samo atraktivnim izgledom i zapaženim govorom, već i samim poreklom. Reč je Džeku Šlosbergu, jedinom unuku ubijenog američkog predsednika Džona Kenedija.

Da je pravi pripadnik Kenedijevih svedoči i činjenica da likom neverovatno podseća na svoj ujaka Džona Kenedija Juniora, koji je poginuo 1999. u 38. godini kada se srušio avion kojim je sam upravljao, a u kom se nalazila i njegova supruga Kerolin Baset i njena sestra.

Šlosbergu se predviđa svetla politička karijera

Džek je najmlađe dete Kerolajn Kenedi, ćerke Džona Kenedija, i umetnika i dizajnera Edvina Šlosberga, koji je najpoznatiji po projektovanju interaktivnih javnih prostora. Par ima još dve ćerke - glumicu Rouz i novinarku Tatjanu.

Ovaj 27-godišnjak je 2015. diplomirao istoriju na Univerzitetu Jejl, a potom je nastavio školovanje na Harvardu u okviru prava i biznis programa. Prve korake u svetu politike napravio je prilično stidljivo - objavljujući različite tekstove i komentare za ugledne američke medije, prenosi Blic.

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

No Greenland's the one with the ice on it!

Objava koju deli Jack Schlossberg (@jackuno) dana

Međutim, na debitantskom govoru na konvenciji Demokratske stranke rešio je da napravi zaokret i javnosti se prikaže kao mlada nada američke politike, a nije se libio da u tom poduhvati igra i na kartu nostalgije i upečatljive zaostavštine koje je njegov deda Džon Kenedi ostavio Amerikancima.

Zato nikog nije ni začudilo kada je u toku govora pozajmio najpoznatiji citat svog dece: "Ne pitajte šta vaša zemlja može da uradi za vas, pitajte šta vi možete da uradite za svoju zemlju".

Van politike, mladi Džek ima još puno aktivnosti - bavi se jedrenjem, veslanjem na dasci i pecanjem. Takođe, odigrao je manju ulogu u kriminalističkoj seriji "Plava krv". Jedno vreme je živeo zajedno sa majkom u Japanu, pa je tokom studiranja istorije fokus stavio upravo na tradiciju ove zemlje.

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Let’s freaking go!!!

Objava koju deli Jack Schlossberg (@jackuno) dana

Pored porekla, ono što je svakako veliki plus mladog političara jeste harizma i sjajan izgled - žene mu teško odolevaju. Takođe, još jedan adut je i što se ne boji da koristi društvene mreže i što se rado obraća javnosti putem Instagrama, a ne libi se ni da se našali ili okači opuštene fotografije na kojoj je bez odeće na plaži.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala