Grenelova poseta: Može li američka delegacija da pomogne tamo gde škripi /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Delegacija SAD, u kojoj je i izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel posetiće Beograd i Prištinu. Njegova poseta dolazi dve nedelje od potpisivanja sporazuma u Beloj kući o normalizaciji ekonomskih odnosa.

Da li Grenel dolazi sa nekim novim zahtevima ili samo proverava primenu dogovorenog? Kako Evropa gleda na aktivnosti Vašingtona na Kosovu i Metohiji i eventualno ukidanje viza za građane Kosova o kojem pišu prištinski mediji? Može li američka delegacija da pomogne tamo gde škripi, oko formiranja Zajednice srpskih opština ili procesuiranja boraca OVK?

Sud za procesuiranje zločina bivše OVK osnovan je avgusta 2015. godine, ali do sada nisu počela suđenja. Da li će počinioci zločina od pre 20 godina odgovarati ili je Specijalni sud formiran samo kao sredstvo za pritisak na zvaničnu Prištinu. Ko prikuplja dokaze i koliko su oni validni, kako izgleda saradnja Beograda i Prištine? U ovom trenutku traga se za 1.643 nestale osobe o kojima još nema nikakvih podataka i o tome su u Prištini nedavno razgovarali predstavnici Beograda i Prištine.

Naši gosti u studiju biće generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović i predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje Stevica Deđanski. Telefonom iz Kosovske Mitrovice javiće se naš gost biće advokat Ljubomir Pantović.

Emisiju uređuje i vodi Aleksandara Stanić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala