Dritanova URA zove NATO upomoć

© Foto : Sergej ZabijakoPrizor kao iz filma apokalipse: Barski vatrogasci spasili su od požara oko 100 kuća, uprkos jakom vetru i nepristupačnom terenu
Prizor kao iz filma apokalipse: Barski vatrogasci spasili su od požara oko 100 kuća, uprkos jakom vetru i nepristupačnom terenu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Građanski pokret URA pozvao je Direktorat za vanredne situacije da hitno pozove u pomoć NATO odbranu u stavljanju pod kontrolu i gašenje požara u Nacionalnom parku Skadarsko jezero koji je već danima aktivan.

Iz ove stranke su zatečeni nereagovanjem nadležnih i prepuštanju NP Skadarsko jezero vatrenoj stihiji koja danima guta sve pred sobom, prenosi „in4s“.

„Ako mi nemamo opremu za gašenje požara na takvim terenima, imaju je oni čiji smo punopravna članica – NATO. Podsećamo i da su partneri iz NATO-a i 2017. priskočili u pomoć Crnoj Gori kada je bilo aktivno mnoštvo požara na teritorijama za koje kao država i sistem nemamo opremu za stavljanje pod kontrolom i reagovanje“, navode iz Građanskog pokreta URA.

Oni su najavili da će u toku dana poslati hitnu urgenciju Direktoratu i pozvati ih na hitnu reakciju.

„U pitanju je nacionalno prirodno blago – jedan od naših najlepših nacionalnih parkova i nadležni već danima ne reaguju što je nezamislivo. Isto tako u narednom periodu treba raditi na tome da se obezbede sredstva, da bi kao država u kojoj su požari jako učestali u letnjim mesecima, imali za početak makar jedan kanader koji bi mogao da gasi požare na nepristupačnim terenima“, navode iz URE.

Oni zaključuju da se odnos patriotizma i rodoljublja aktuelne vlasti ogleda i u ovoj situacije – skrštene ruke dok aktivni požar svakodnevno guta površine u zaštićenom prostoru i jedinstvenom rezervatu prirodu kakav je Skadarsko jezero, što je, ocenjuju nezamislivo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala