Bugarski premijer: Nije bilo korupcije, od EU smo dobili milijardu evra

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBojko Borisov
Bojko Borisov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bugarski premijer Bojko Borisov je izjavio da je njegova zemlja, uprkos izveštajima o korupciji prilikom raspodele sredstava iz evropskih programa, ponovo dobila novac za razvoj poljoprivrede. Reč je o cifri od milijardu evra.
„Volim da opovrgnem laž uz pomoć činjenica. Pored toga što niko nije prekidao finansiranje poljoprivrede i korupcije u raspodeli evropskih sredstava nema, dobili smo veliki finansijski paket za podršku bugarskih seljaka. Finansiranje iz EU jeste prekidano ali za vreme druge vlasti. Ipak, mahinacije ostavljam našim oponentima“, rekao je Borisov.

Tokom prošle godine Bugarsku je potreslo nekoliko velikih skandala u vezi evropskih sredstava, a zbog tvrdnji da je novac iz Brisela zloupotrebio ostavku je podneo ministar poljoprivrede Rumen Porožanov.

Prema istrazi, Porožanov je u momentu kada je bio na čelu Državnog fonda za poljoprivredu pri Ministarstvu, mogao da osigura protekcije za kompanije koje su nameravale da grade nekretnine za turiste.

Skandal je oterao s pozicije ministra privrede Aleksandra Manoleva koji za lične potrebe koristio kuću izgrađenu novcem izdvojenim za razvoj turizma.

Ove godine bugarski mediji su ponovo osumnjičili Ministarstvo poljoprivrede za pokušaj skrivanja načina raspodele novca pred EU i to nakon što se na internetu pojavio video on-lajn susreta ministarke Desislave Taneve s poljoprivrednim proizvođačima.

Kada je jedan od njih pitao kako to da su dobili više novca nego što su očekivali, ministarka je rekla da to ne šire, inače će EU obustaviti i to finansiranje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala