Izrael: Protest na plaži protiv karantina /video, foto/

© AP Photo / Oded BaliltyProtest na plaži u Tel Avivu
Protest na plaži u Tel Avivu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Više desetina Izraelaca protestovalo na plaži protiv novih mera zatvaranja zemlje, izazvanih veliki porastom broja slučajeva virusa korona.

Trosedmično zatvaranje zemlje počelo je u petak dok Izrael slavi Roš Hašanu, jevrejsku Novu godinu. Nove mere podrazumevaju i zatvaranje plaža.

Demonstranti su se okupili na plaži u Tel Avivu u subotu, noseći kupaće kostime, i crne i ružičaste zastave koje označavaju razne protestne pokrete.

Neki od njih nosili su slike premijera Benjamina Netanijahua, koji je tokom leta bio meta nedeljnih protesta zbog optužbi za korupciju i neuspeha u rukovođenju borbom sa pandemijom.

Izrael je na proleće uglavnom uspeo da virus drži pod kontrolom, ali je naglo ponovno otvaranje ekonomije u maju pogoršalo situaciju, navodi AP.

© AP Photo / Oded BaliltyNove mere podrazumevaju i zatvaranje plaža.
Izrael: Protest na plaži protiv karantina /video, foto/ - Sputnik Srbija
Nove mere podrazumevaju i zatvaranje plaža.

Inače, proteste protiv Netanijahua podstakli su i vlasnici preduzeća koji tvrde da im vlada nije ponudila odgovarajuću nadoknadu u prvom zatvaranju zemlje.

Vlada je odlučila da uvede drugu blokadu jer zdravstvene vlasti dnevno beleže hiljade slučajeva, a broj umrlih je oko 1.200, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala