Peskov o odnosu Moskve i Minska: Otvoren razgovor, ali ne i mešanje u unutrašnje stvari

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPeskov: Izjave ukrajinskog kontraadmirala – apsolutna glupost
Peskov: Izjave ukrajinskog kontraadmirala – apsolutna glupost - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stepen uzajamnog poverenja i poštovanja između Rusije i Belorusije garantuje da neće biti nikakvog mešanja u unutrašnja pitanja dveju zemalja, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je dodao da takav odnos omogućava razmenu mišljenja o aktuelnim pitanjima.
„Imamo Saveznu državu, najbliži smo saveznici. I nivo uzajamnog poverenja i poštovanja, s jedne strane, garantuje da neće biti mešanja u unutrašnje stvari dveju zemalja, što je predsednik Putin više puta i pokazao, a, s druge strane, pruža mogućnost predsednicima da otvoreno razgovaraju o aktuelnim pitanjima“, rekao je Peskov u intervjuu za TV „Rusija 1“.

On se još jednom vratio na nedavni susret predsednika dve zemlje u Sočiju istakavši da, naravno, nije bilo moguće da aktuelni događaji u Belorusiji ne budu tema.

„Pored toga, znamo za inicijativu predsednika Aleksandra Lukašenka za sprovođenje ustavnih reformi i početak tog proces takođe je bio jedno od pitanja o kojima se razgovaralo. I predsednik Putin je podržao tu inicijativu“, zaključio je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala