Nemački mediji: Slučaj Navaljni liči na „lošu komediju“

© REUTERS / Evgenia NovozheninaAleksej Navaljni
Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Pratite nas
U poređenju sa događajem o trovanju ruskog blogera Alekseja Navaljnog, bajke braće Grim su zanimljivije i istinitije. Sve liči na „lošu komediju“ u izvođenju američke CIA ili britanskih tajnih službi MI6 ili MI5, Mosada ili nemačkih specijalnih službi, a možda i svih zajedno, piše nemački „Kontra magazin“.

Ima mnogo čudnih dešavanja u priči o trovanju ruskog blogera Alekseja Navaljnog, piše časopis. Kako je poznato, otrov „Novičok“ se nalazio na flaši iz koje je pio u hotelu. Na aerodromu je shvatio šta se dogodilo, čak je uspeo i da svoje ljude pošalje u sobu kako bi oni uzeli dokaze.

Oni su došli u hotel i odmah uzeli pravu flašu, iako ih je tamo bilo nekoliko i to su najverovatnije uradili golim rukama. I – gle čuda! –niko nije za par minuta u grču i sa penom na ustima pao mrtav, navode autori članka.

Čudno je i to što, kada se Navaljni odjavio iz hotela, sobu nisu očistile sobarice da bi je pripremile za sledećeg gosta, kao što se obično radi u hotelima. U njegovoj sobi sve je ostalo netaknuto.  

Svojevremeno je sovjetski hemičar Andrej Železnjakov radio sa supstancom „Novičok“ i postao njegova prva žrtva. Nije mogao da hoda, hronično su ga bolele ruke, dobio je hepatitis, a onda i cirozu jetre, epilepsiju i napade depresije. Nije mogao da čita i nije imao koncentraciju, umro je posle pet godina.

Ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni u berlinskoj klinici Šarite - Sputnik Srbija
Navaljni: Hodam, ali mi noge drhte

„Novičkom“ je bio otrovan i ruski biznismen Ivan Kivelidi 1995. godine. Kapljica otrova nalazila se na njegovoj telefonskoj slušalici. Umro je ne samo on, već i njegova sekretarica koja je pozvala hitnu pomoć, kao i lekar iz mrtvačnice koji je vršio obdukciju.

Bloger je možda otrovan nečim drugim, što je trebalo da ga privremeno izbaci iz koloseka, ali i da preživi. Sve ostalo je izrežirano.

Možda je potrebno analize Navaljnog iz Omska, gde nije pronađen otrov, poslati u Organizaciju za zabranu hemijskog oružja. Ali i njoj ne treba verovati, jer će oni sami napraviti supstancu i onda reći da su pronašli otrov. A rezultate ruskih analiza nikada neće priznati i tvrdiće da su one izmišljene.

„Kakva je to podla igra!“, zaključuje autor.

Pročitajte još:

https://russian.rt.com/inotv/2020-09-20/CM-delo-Navalnogo-pohozhe-na

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala