Medojević pisao Stoltenbergu: Đukanović spreman na oružane sukobe, preti paravojnim formacijama

© PRES PzPNebojša Medojević
Nebojša Medojević  - Sputnik Srbija
Pratite nas
"U ovom osjetljivom trenutku kada počinje tranzicija vlasti i formiranje prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, od suštinske je važnosti sačuvati mir i stabilnost, a najveća prijetnja je upravo ova kriminalna organizacija iza koje stoji Đukanović", poručio je Nebojša Medojević u pismu generalnom sekretaru NATO-a.

Pismo predsjednika Pokreta za promene Nebojše Medojevića Stoltenbergu prenosimo u celosti:

Poštovani gospodine Stoltenberg,
Koristim ovu priliku da vas upozorim na pogoršanje bezbjednosnih prilika u Crnoj Gori, nakon prve smjene vlasti na izborima u istoriji Crne Gore.

Kao poslanik Parlamentarne Skupštine NATO, i dugogodišnji član Odbora za odbranu i bezbjednost i Predsjednik parlamentarne stranke koja se od osnivanja zalaže za punopravno članstvo Crne Gore u NATO, cijenim veoma važnim upozoriti na zabrinjavajuće javne nastupe predsjednika poraženog DPS-a Mila Đukanovića koji najavljuje formiranje paravojnih formacija i prijeti da će biti spreman da inicira nasilje i izazove oružane sukobe u Crnoj Gori.

Kao član Skupštinskog odbora za odbranu i bezbjednost, bio sam u prilici da se neposredno upoznam sa obimom, snagom i brojnošću Balkanske Konfederacije Organizovanog Kriminala čije je sjedište u Crnoj Gori i koja predstavlja prijetnju bezbjednosti i širem regionu, ali i Evropi i na globalnom nivou.

Ova organizacija stoji iza šverca kokaina, cigareta, oružja i pranja novca kojim se finansiraju najmoćnije terorističke organizacije svijeta. Cijenim da ste upoznati da su se upravo u Crnoj Gori odvijale transakcije “droga za oružje” i da su u međunarodnoj akciji uhapšeni predstavnici kolumbijskog F.A.R.K. i Al Kaide. Akcijom bezbjednosnih službi SAD i Carina u Filadelfiji, zaplijenjen je rekordni iznos od 20 tona kokaina nemjenjen tržištu SAD, iza čega stoji ova ista organizacija iz Crne Gore.

U ovom osjetljivom trenutku kada počinje tranzicija vlasti i formiranje prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, od suštinske je važnosti sačuvati mir i stabilnost, a najveća prijetnja je upravo ova kriminalna organizacija iza koje stoji Đukanović.

Upravo zahvaljujući jasnim porukama koje je Đukanović dobio sa značajnih adresa sa Zapada izborni dan i brojanje glasova su prošli mirno i došlo je do tektonskih političkih promjena. Pobjedničke koalicije su već sklopile sporazum koji garantuje da će odnosi sa NATO-om snažiti i unapređivati i ja se nadam da će nova Vlada znati da iskoristi sve mehanizme i kapacitete NATO-a i dobije podršku u demontaži totalitarnog sistema i čišćenju zemlje od organizovanog kriminala i korupcije.

Radujem se budućoj saradnji i intenziviranju odnosa sa NATO-om, posebno u vezi sa reformama sektora odbrane i bezbjednosti koje nijesu sprovedene zbog nedostatka političke volje.

Pred nama su ozbiljni izazovi i neophodno je odmah krenuti u reforme koje će rezultirati depolitizacijom i profesionalizacijom vojske Crne Gore i jačanju njene uloge u odbrani zemlje. Vojska i vojnici i oficiri su u dugoj istoriji Crne Gore uvijek predstavljali simbole časti, patriotizma i nacionalnog ponosa Crnogoraca", preneo je IN4S.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala