Američka koalicija prebacila oklopna vozila na severoistok Sirije

© Flickr / 1st Brigade Combat Team, 1st Cav DivBorbeno vozilo "Bredli"
Borbeno vozilo Bredli - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodna antiteroristička koalicija na čelu sa SAD prebacila je na severoistok Sirije pešadijska vozila „Bredli“, navodi se u saopštenju zvaničnog predstavnika koalicije Vejna Marota.
„Pešadijska tehnika će moći da osigura zaštitu snaga koalicije u sve složenijoj situaciji na severoistoku Sirije. Koalicione snage ostaju čvrste u svojoj nameri da osiguraju konačnu pobedu nad DAEŠ-om“, dodao je Marota.

U saopštenju koalicije se naglašava da je Pentagon poslednji put prebacivao borbena pešadijska vozila „Bredli“ u Siriju u oktobru 2019. godine, kako bi „pobedi ostatke DAEŠ-a i zaštitili kritički važnu infrastrukturu“.

Predstavnik Centralne komande Oružanih snaga SAD Bil Urban izjavio je da je, osim vozila „Bredli“ u Siriju prebačen i radar „Sentinel“ i da je pojačana frekvencija vazdušnog patroliranja iznad mesta gde se nalaze američke snage. Po njegovim rečima, to se radi „kako bi se osigurala bezbednost koalicionih snaga“.

„SAD ne žele sukob sa bilo kojom stranom u Siriji, ali će štititi koalicione snage, ako to bude bilo potrebno“, izjavio je Urban.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala