Rusija će tražiti od Amerike da objasni podršku „ukrajinskim teroristima“ na Krimu

© Sputnik / Olesя Pečenkina / Uđi u bazu fotografijaObala Crnog mora na Krimu
Obala Crnog mora na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada Rusije u Vašingtonu izrazila je zabrinutost zbog reportaže američke televizije „En-Bi-Si“ u kome se spominje američka podrška „ukrajinskim jedinicama“ na Krimu, navodi se u saopštenju ambasade na Fejsbuku.

„Ambasada je sa dubokom zabrinutošću ukazala na izjave u reportaži 'En-Bi-Si Njuz' o američkoj podršci 'ukrajinskim jedinicama koje ratuju sa ruskim snagama na Krimu'“, navodi se u saopštenju ambasade.

Diplomate ističu da u izveštaju neimenovani američki zvaničnici tvrde da njihova zemlja podržava terorističku aktivnost u trećim zemljama, u ovom slučaju konkretno u Rusiji.

„Ukoliko je to istina, a ne geografska kratkovidost televizije, mi zahtevamo da američka strana objasni da li je Vašington pomagao direktno ili indirektno Službu bezbednosti Ukrajine u organizaciji terorističkih napada protiv Krimljana“, precizirano je u saopštenju.

Televizija „En-Bi-Si njuz“ govorila je o „ukrajinskim jedinicama na Krimu“ u kontekstu glasina o nagradama koje je Rusija davala talibanima za ubistvo američkih vojnika.

Televizija je saopštila da je to navodno bila „odmazda“ Americi zbog podrške „ukrajinskih jedinica na Krimu“.

U Moskvi su više puta odbacivali te optužbe o nagrađivanju talibana, kao i u Beloj kući. Američki vojnici su takođe saopštili da su skeptični prema takvim izveštajima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala