Nesvakidašnja potera: Vuka jurili ulicama Podgorice

© PixabayVuk
Vuk - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na ulicama Podgorice više od četiri sata odvijala se prava drama dok je trajala potraga za odbeglim vukom koji je na kraju uhvaćen.

Vuk je oko 17 časova pobegao iz, kako se pretpostavlja, dvorišta Aca Novovića, koji tu bez dozvole već godinama drži ove divlje životinje, prenele su „Vijesti“.

Građani su na više lokacija videli odbeglog vuka kojeg je u večernjim satima u naselju Tološi uhvatila šinterska služba.

Novović, kako se navodi, u tom naselju godinama drži više od 20 vukova u zatočeništvu. On je pre nekoliko godina najavljivao da će izgraditi nešto nalik zoo-vrtu i da će vukove premestiti, ali se to nije desilo.

Zbog toga što drži vukove u naseljenom mestu i u blizini njihovih kuća, komšije su više puta negodovale.

„Godinama živimo pored tog čopora. Navikli smo se na urlanje i zvukove, posebno je to izraženo popodne kada je vreme da se hrane životinje. Strepeli smo da će se ovo dogoditi“, kazala je jedna od komšinica.

Podgoričanin vukove drži 35 godina, kada je nabavio prvo mladunče.

On je ranije tvrdio da su vukovi u njegovim kavezima četvrta generacija i da su uzgajani u pitomim uslovima.

Prema Zakonu o zaštiti prirode, svi koji nabave divlje životinje koje nameravaju da drže u zatočeništvu, u obavezi su da podnesu zahtev za izdavanje dozvole i da o tome obaveste nadležne, u roku od 30 dana od dana pribavljanja životinje.

U suprotnom, rizikuju novčanu kaznu od 2.000 do 40.000 evra za pravno, odnosno 250 do 2.000 evra, za fizičko lice.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala