Nebenzja optužio SAD žele da smene Asada

© Sputnik / Nэnsi Siselь / Uđi u bazu fotografijaVasilij Nebenzja
Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je da Sjedinjene Američke Države žele da smene aktuelnu vlast u Siriji.
„Nedavno smo čuli za planove da se ubije lider suverene države, sirijski predsednik Bašar Asad. Šta je to ako ne politika smene režima“, izjavio je on na sastanku Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Kako je rekao, nezakonite sankcije ometaju mir u Siriji.

„Nezakonite unilateralne sankcije same po sebi, koje se koriste kao sredstvo kolektivnog kažnjavanja i usmerene na raspirivanje socijalnog nezadovoljstva – takođe ometaju napore onih koji žele mir u Siriji“, rekao je Nebenzja.

Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Ruski senator: Tramp sledi Obamu i otvoreno „odbrojava dane Asadu“ ─ neverovatna drskost

On je pozvao strane koje ispoljavaju nepoštavanje prema međunarodnom pravu da odustanu od te prakse.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je ranije da se zalagao za „uklanjanje“ sirijskog predsednika Bašara Asada kada su SAD imale priliku da ga ubiju. On je naveo da je bivši ministar odbrane Džejms Matis bio protiv tog poteza i da ga je odgovorio.

S tim u vezi reagovala je Sirija, saopštivši da zvanično priznanje predsednika Trampa o nameri da ubije lidera Sirije samo potvrđuje zločinačku aktivnost SAD, koje „pribegavaju istim metodama kao i terorističke organizacije – ubistvima mimo bilo kakvih međunarodnih pravila i principa radi sopstvenih interesa u regionu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala