„Ne dirajte nam slobodu i mir“: Poznati muzičar objavio pesme protiv karantina

© REUTERS / BRADLEY QUINN / EXILE PRODUCTIONVan Morison
Van Morison - Sputnik Srbija
Pratite nas
Van Morison u svojim novim, anti-karantinskim pesmama naziva britansku vladu „fašističkim siledžijama koje remete naš mir“ a osuđuje i brojne naučnike i poznate ličnosti.

U jednoj od tri nove pesme „Nema više karantina“, Van Morison peva.

„Nema više karantina / Nema više prekoračenja vlasti / Nema više fašističkih siledžija / Narušavanja našeg mira / Nema više uzimanja naše slobode / I naših bogomdanih prava / Pretvaranja da je to za našu bezbednost / Kad hoće da nas porobe“.

U pesmi osuđuje poznate ličnosti „koje nam govore šta treba da osećamo“.

„Ne govorim ljudima šta treba da rade ili da misle. Vlada već čini odličan posao. Stvar je u slobodi izbora. Verujem da bi ljudi trebalo da imaju pravo da misle svojom glavom“, naveo je sedmdesetpetogodišnji muzičar iz Severne Irske.

U pesmi „Nema više karantina“ optužio je i naučnike Imperijal koledža da krivotvore činjenice o broju obolelih od kovida 19.

Van Morison je rekao da će pesme objavljivati na svake dve nedelje, počevši 25. septembra sa pesmom „Rođen da budem slobodan“.

Prošlog meseca, Van Morison je pozvao svoje „kolege pevače, muzičare, pisce, producente, promotere i druge u industriji“ da se s njim bore protiv mera zatvaranja, prenosi Gardijan.

„Dođite, ustanite, borite se protiv pseudo-nauke i govorite“, poručio je Van Morison.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala