Lazanskog odlikovali ruski veterani /video, foto/

© Sputnik / Olivera IkodinovićAmbasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski odlikovan u Moskvi Medaljom za jačanje srpsko-ruskog prijateljstva
Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski odlikovan u Moskvi Medaljom za jačanje srpsko-ruskog prijateljstva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski odlikovan je u Moskvi Medaljom za jačanje srpsko-ruskog prijateljstva u čast 75. godišnjice velike pobede nad fašizmom.

Lazanskog su odlikovali predstavnici ruske organizacije Veterani Oružanih snaga Ruske Federacije, koji su učestvovali u vojnim operacijama u Avganistanu.

Srpski ambasador je istakao da je ovo priznanje potvrda srpsko-ruskog savezništva i istorijski dobrih odnosa dve zemlje i naših oružanih snaga.

„Orden sam dobio od veterana sovjetske i ruske armije. Ovo priznanje je odraz našeg savezništva u Prvom i u Drugom svetskom ratu. Ruski veterani izuzetno cene potez predsednika Vučića koji je došao kao jedini državnik van zemalja nekadašnjeg SSSR na Paradu povodom 75 godina od pobede u Drugom svetskom ratu“, rekao je Lazanski za Sputnjik.

Ambasador je dodao i da je ovo odlikovanje i neka vrsta priznanja za raniji novinarski rad, s obzirom na to da je sa sovjetskim vojnicima šest puta bio u Avganistanu u vreme ratnih operacija, a takođe i dva puta sa ruskim vojnicima u Čečeniji.

© Sputnik / Olivera IkodinovićLazanskog su odlikovali predstavnici ruske organizacije Veterani Oružanih snaga Ruske Federacije, koji su učestvovali u vojnim operacijama u Avganistanu.
Lazanskog odlikovali ruski veterani /video, foto/ - Sputnik Srbija
Lazanskog su odlikovali predstavnici ruske organizacije Veterani Oružanih snaga Ruske Federacije, koji su učestvovali u vojnim operacijama u Avganistanu.

„To su za mene vrlo drage uspomene iz novinarskog perioda. U svakom slučaju, i ovaj dolazak veterana sovjetskih i ruskih Oružanih snaga u našu ambasadu u Moskvi je znak da je savezništvo u dva svetska rata ostalo postojano, da ni ruski, ni srpski narod nikad neće zaboraviti zajedničke žrtve u Drugom svetskom ratu i to je neka vrsta zaloga za buduće prijateljske odnose, nastavak saradnje i dobrih odnosa između Srbije i Rusije i srpskih i ruskih oružanih snaga“, rekao je ambasador.

Svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala