Hrvatska tvrdi da je BiH ušla u njenu teritoriju, Ministarstvo reagovalo zbog „invazije“

CC0 / Pixabay / Zastava BiH
Zastava BiH - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatske službe su uvidele da je Bosna i Hercegovina, kako navode, verovatno greškom, postavila tablu sa upozorenjem na blizinu granice 90 metara unutar hrvatskog državnog područja.

Obaveštajna tabla sa upozorenjem na blizinu granice se nalazi na području naselja Šiljkovača, u hrvatskoj opštini Cetingrad.

„Izviđanjem ove lokacije i geodetskom proverom nadležnih hrvatskih službi utvrđeno je da je obaveštajna table postavljena 90 metara unutar hrvatskog državnog područja (tik uz hrvatsku obaveštajnu ploču o blizini granice), uzimajući pri tome u obzir crtu državne granice RH i BiH utvrđenu prema Ugovoru o državnoj granici iz 1999. Godine“, navedeno je u dopisu Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske Ambasadi BiH u toj državi.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske veruje da je u ovom slučaju došlo do nenamerne greške službe BiH, prenosi portal Kliks.

Hrvatsko ministarstvo dodaje da BiH grešku treba da ispravi i da uz prethodni dogovor i najavu hrvatskoj granici bez odlaganja ukloni navedenu obaveštajnu tablu odnosno premesti je na odgovarajuću lokaciju unutar državnog područja BiH.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala