Đoković: Pozdrav za braću, čestitke Crkvi u Crnoj Gori

© AP Photo / Darko VojinovicNovak Đoković u dresu Srbije
Novak Đoković u dresu Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Đoković uputio je čestitke i zahvalnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori povodom organizovanja 21. Dečijeg sabora, koji se tradicionalno održava na Cetinju uoči početka školske godine.

„Veliki pozdrav za bratski narod Crne Gore. Sve čestitke i zahvalnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori koja je uspela da organizuje Dečiji sabor uprkos teškim uslovima i vanrednim okolnostima“, rekao je Đoković.

Đoković je, zatim, učesnicima sabora poslao posebnu poruku.

„Pre svega bih hteo da vas zamolim da nosite veselje, radost, osmeh i bezbrižnost koju imate sada kroz čitav vaš život, u velikoj količini, koliko god možete, i da se kada vam je teško, uvek vraćate svom srcu i svojoj dobroti, iskrenim emocijama, najvažnijim emocijama i vrednostima u životu, a to su ljubav, mir, spokoj, sklad i saosećanje“.

Đoković je učesnicima Dečijeg sabora poručio i da budu hrabri i odvažni uprkos tome što će, kako je naveo, kroz život nailaziti na mnogo otpora i osuda ako su drugačiji.

„I trebate da budete drugačiji, težite da budete najbolja i najoriginalnija verzija sebe, samo tako možete da ispunite svoju životnu misiju“, istakao je Đoković.

„Možete slobodno da maštate i da stvarate svoj svet i realnost koju vi smatrate da je najbolja za vas i za ljude oko vas, ali imajte na umu da niste sami, volite prirodu, razumite svet u kome živite, jer samo na taj način možete da budete usklađeni i ispunjeni“.

Đoković ih je posavetovao i da, šta god budu izabrali da rade profesionalno, duša, srce i um moraju da budu izbalansirani, jer, kako je ukazao, u današnjem materijalnom svetu nas podsećaju kako treba da živimo iz glave“.

„Sve je to u redu, ali sve ređe se podsećaju ljudi na ono što je istinski najbitnije, a to je duh, srce, ljubav i mir“, zaključio je Đoković.

Na saboru, polaznici škola veronauke iz svih krajeva Crne Gore pokazaće svoje umeće iz veronauke, crtanja, recitovanja, horskog i solo pevanja, preneo je portal In4s.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala