URA odgovorila DPS-u: Džaba krečite — vaša medijska propaganda sinoć je razbijena u paramparčad

© Sputnik / Nebojša PopovićDritan Abazović
Dritan Abazović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Građanski pokret URA Dritana Abazovića poručio je DPS-u Mila Đukanovića da „džabe kreče“ i da je njihova „medijska propaganda sinoć razbijena u paramparčad“.

Pokret URA je, naime, reagovao na saopštenje DPS-a, koji je kritikovao Abazovića, optuživši ga da je licemeran, govori neistine i da je svestan, kako navode, izdaje koju čini, kao i da je „trojanski konj velikosrpskog nacionalizma“, kojeg će ta stranka raskrinkavati.

Za stavove Abazovića iznete u intervjuu na Javnom servisu Crne Gore, iz do poslednjih izbora vladajuće stranke kažu da su „konfuzni i kontradiktorni“ i da su pokazali da „iza njega ne stoji nikakva politika, niti program“.

Na takve optužbe usledio je odgovor pokreta URA.

Pristalice DPS-a Crne Gore proslavljaju pobedu na izborima - Sputnik Srbija
Počelo je: Baza DPS se već osipa, još da funkcioneri shvate da više nema privilegija
„Nakon što im je partijska propaganda koju su instalirali na rukovodećim mestima, a na taj način i u svim segmentima programa na tzv. javnom servisu sinoć razbijena u paramparčad, javili su se danas iz DPS-a ne bi li bezuspešno prekrečili svoje sramne uloge u crnogorskom društvu jer to za njih sinoć nisu uspeli oni koji su se stavili u ulogu njihovih branitelja“, ističe se u saopštenju.

Iz URA navode i da, umesto toga da se iz DPS-a okrenu eventualnom saniranju svog stranačkog propadanja, ta partija „na zgarištu svoje propale politike koja je 30. avgusta doživela pravi krah (i to na izborima u njihovoj organizaciji), svakodnevno tobože lamentira nad sudbinom Crne Gore“ koju su, kako se ocenjuje, „prethodno degradirali, ponizili, otuđili, rasprodali, opljačkali, zavadili i hteli u konačnici da od nje naprave večnu despotiju“.

„Na svu sreću, građani su prozreli takve namere i ovu partiju na izborima poslali gde je već odavno trebalo da bude — u opoziciju“, ukazuju iz pokreta URA.

Pošto im, kako navode, ni fabrikovanje međunacionalnih tenzija i netrpeljivosti nije pošlo za rukom, jer građani Crne Gore su tradicionalno naviknuti na suživot i multikonfesionalnost, sada očajnički i anahrono žele da celu državu i građane zarobe u prošlosti.

Dritan Abazović - Sputnik Srbija
Okršaj na RTCG: Dritan brani SPC od agresivne voditeljke

„U vreme kada je ova partija i nastala, u mračnim devedesetim i kada je odmah na početku svog postojanja širom ovog regiona u ratu okrvavila ruke. U tim događajima DPS je uspeo da izvuče svoje ratno profiterstvo uvezano s kriminalom i jednom ideologijom koja je odavno poražena u celoj Evropi“, navodi se u saopštenju Abazovićevog pokreta URA.

Kažu i da „sada kada je vreme pokazalo da je majstorsko rešeto, a DPS-ovi partijski prvaci da su vođe kriminalnih grupa koje i dalje obavljaju najviše državne funkcije, ali ne zadugo, i kada im se partija deli u frakcije a članstvo osipa i podržava nove čiste političke snage ostali su zbunjeni i uplašeni za svoju zasigurno ne slavnu političku budućnost“.

„Ako išta preostane od njihove partije, moraju se učiti demokratiji i jednoj novoj političkoj stvarnosti u kojoj će Crna Gora biti kuća svih njenih građana okrenuta modernim, evropskim državama zapada, država vladavine prava u kojoj se više nikada neće desiti da jedan Milo Đukanović, Migo Stijepović, Svetozar Marović, Brano Gvozdenović, Petar Ivanović i ostali budu na najvišim državnim funkcijama“, zaključuje se u saopštenju pokreta URA, prenele su „Vijesti“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala