Šojgu: Rusija povećava spremnost za mobilizaciju vojske i flote

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaPripadnici specijalnih i obaveštajnih snaga Federalnih trupa Nacionalne garde Rusije tokom marša na vojnim vežbama u Novosibirskoj oblasti
Pripadnici specijalnih i obaveštajnih snaga Federalnih trupa Nacionalne garde Rusije tokom marša na vojnim vežbama u Novosibirskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije će povećati spremnost za mobilizaciju ruske vojske i mornarice, saopštio je ministar Sergej Šojgu.
„Radi daljeg povećanja spremnosti za mobilizaciju vojske i flote realizujemo plan koji je po ciljevima, zadacima i rokovima održavanja povezan sa aktivnostima drugih državnih organa“, rekao je Šojgu na sednici kolegijuma vojnog resora.

Po njegovim rečima, izvode se kompleksne mobilizacione vojne vežbe pod rukovodstvom komandanata vojnih okruga i Severne flote na kojim se vežba prebacivanje snaga, državnih organa i ekonomije regiona na rad u ratnim uslovima.

Ministar je naveo da su gubernatori na čelu komisija za mobilizaciju i štabova teritorijalne odbrane što „povećava kvalitet realizacije mobilizacionih događaja“.

„Prema odluci vrhovnog komandanta, tokom godišnjih strateških vojnih vežbi proverava se spremnost državnih organa i industrijskih preduzeća da realizuju zadatke po pitanju osiguranja mobilnog pregrupisavanja Oružanih snaga u ratno vreme“, dodao je Šojgu.

On je dodao da Rusija povećava brojnost snaga u posebno važnim pravcima na istoku zemlje. Između ostalog, tamo će biti raspoređena dva puka S-400 i PVO sistem „Buk-M1-2“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala