Rusija: OZHO sproveo tajnu operaciju uzimanja analiza Navaljnog

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Članovi tehničkog sekretarijata Organizacije za zabranu upotrebe hemijskog oružja (OZHO) sproveli su celu tajnu „operaciju“ za prikupljanje dodatnog biološkog materijala ruskog blogera i opozicionara Alekseja Navaljnog, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.
„Na naše apele tehničkom sekretarijatu OZHO, tokom cele prošle nedelje, njegova nadležna lica su jednostavno slegnula ramenima – nema govora o bilo kakvom učešću Organizacije u čitavoj priči oko Navaljnog. A istovremeno, dominantni franko-anglosaksonski tim funkcionera u rukovodstvu tehničkog sekretarijata sproveo je čitavu tajnu 'operaciju' prikupljanja dodatnog biološkog materijala Navaljnog, koji je bio predat na analizu u još dve laboratorije OZHO“, saopštilo je Ministarstvo.

Kako je navedeno u saopštenju, neće biti iznenađujuće ako se ispostavi da su to laboratorije koje su se već istakle u „slučaju Skripalj“ - u švajcarskom Špicu i britanskom Porton-Daunu.

„Sa žaljenjem moramo da konstatujemo da su zapadne zemlje prešle sve granice, pretvarajući nekada autoritetnu Organizaciju u prljavi instrument za sprovođenje svojih destruktivnih zamisli“, zaključilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala